vrijdag 21 augustus 2009

19-8, om de hoek


Om de hoek van onze residency, mooie details van tufsteen, verwerkt in de muren.

Een blik op onze residency. Bovenin, achter het hek bevind zich het dakterras van de residency. Een onophoudelijke opstapeling van huizen en grotten die daar weer achter liggen.

Oefenen met het beeld.

proefdraaien.


Rond 11.00 uur hebben we opnamens en foto’s gemaakt. Leonie heeft deze s’middags bewerkt. S’avonds hebben we gegeten in een net geopend restaurantje in het dorp. Het is het enige restaurantje in het dorp en is net twee maanden geopend. Het zag er prachtig uit! Het eten wordt hier traditioneel in een tandir bereid. Ze namen ons mee naar de tandir om te laten zien wat we konden eten. Gevulde wijnbladeren, bulgarsoep, rijst, vlees, ei en bonen. Behalve de bonen hebben we samen alles uitgeprobeerd. Hierbij kregen we ook nog salade, een schaal met fruit en thee. Heerlijk was het! En heel veel! We hadden een zitplaats uitkijkend over de bergen. Erg mooi allemaal. Er was een haardje buiten en een traditionele zithoek. In die traditionele zithoek zit je lager en heb je een laag tafeltje. De zitplek is heel sociaal ingericht. Twee ronde lage tafeltjes en daaromheen de zitplaatsen.

Na het eten kwamen we in gesprek met de eigenaar. Hij was al aardig aangeschoten. Dat mag je niet zeggen, daar praat niemand over. Dat hoort niet. Hier gelden andere omgangsregels. Af en toe krijgen we daar een beetje van mee. Willemijn en Paul vertellen ons daar af en toe iets over. Zij wonen hier al jaren en spreken de taal. Zij hebben dus al flink wat ervaring.

Leonie & Natasja

1 opmerking:

  1. Hallo Genieters,
    Heerlijk, die tradities en plaatselijke culinaire ervaringen. Prachtige foto's en goed weergegeven sfeer in de verhalen.
    Groetjes,
    Papa Joop

    BeantwoordenVerwijderen