dinsdag 25 augustus 2009

24-8, spelen met de kinderen

Vandaag hebben we naar andere locaties’s gezocht. En die vind je natuurlijk!! En daarbij krijgt Leonie weer nieuwe ideeen. Weer een nieuw idee voor een film. Dit wordt een film die uit twee ruimtes bestaat. In de ene ruimte zie je Leonie als spelend meisje en in de andere ruimte zie je haar als bruid. Het camarastandpunt laat je in de twee ruimten tegelijkertijd kijken.

S’middags hebben we een begin gemaakt aan het tapijt. Eerst hebben we de tekening in zand getekend, daarna een grid getekend, de eerste tekening uitgeveegd en de tekening opnieuw op het grid getekend. We hebben daarna een begin gemaakt aan het inkleuren van de tekening. Op den duur kregen we zo’n honger dat we hebben besloten de tekening morgen af te maken. Heel voorzichtig hebben we het plastic er overheen gelegd. Er zou maar eens een windvlaagje voorbij komen…

Na het eten besloten we het dorp in te lopen. Toen we terug bij Babayan Culture House aankwamen zaten Merwe en Sema (de buurmeisjes van 9 en 11 jaar) voor de deur een spelletje te spelen. We zijn er bij gaan zitten en met handen en voeten hebben we het spel mee gespeeld. Het moet een uur of 21 geweest zijn. Het was al donker. Iedereen is wakker en levendig, want er mag gegeten worden. Het is Ramadam! Blijkbaar loopt er iemand s’ochtends door het dorp met een trommel om aan te geven dat de zon op komt en je dus niet meer mag eten. Gelukkig, voor onze slaaprust, horen wij dit niet. Wij slapen diep verscholen in onze heerlijke koele grot (met elektrische deken).

Sherife, de moeder van Merwe, kwam er ook bij zitten en speelde vrolijk mee. Sherife is 29 jaar en heeft twee kinderen. Zij is verliefd getrouwd, dat komt niet veel voor in het dorp. Uithuwelijking is hier normaal. Dat begint al bij 14 jaar oud. Na enige tijd liep het sel over in verstoppertje. Leonie rende vrolijk mee! Moe van het rennen zijn we weer op tijd naar bed gegaan.

De tweedelige ruimte
Een van de ruimtes.Uitzicht op de vallei vanuit de tweedelige ruimte

Uitzicht op de vallei

Geen opmerkingen:

Een reactie posten