dinsdag 25 augustus 2009

25-8, het zandtapijt

'The making of'Vandaag zijn we vroeg opgestaan en hebben we het zandtapijt afgemaakt. Na twee uurtjes was ie klaar. Hierna zijn we gaan filmen. Het moest er in één shot opstaan. Spannend dus….

Na wat gedoe met de camera staat het erop! We zijn snel naar ‘huis’ gegaan en hebben de film ingeladen. Al snel kwam de conclusie, dat het opnieuw moest. De tekening van het tapijt is TE dominant en ook de beweging die gemaakt werd was niet wat Leonie zocht. Na enige teleurstelling en TOCH te proberen iets van het filmpje te maken, beslist Leonie dat het opnieuw wordt gemaakt. Morgen dus vroeg, om verf te halen en het zand opnieuw te verven.

S’middags kwamen Merwe en de andere kinderen kijken naar het blauwe water dat nog in de ruine ligt. Spontaan deden ze hun schoenen uit en gingen er in. Ook Leonie stond er in en beelde levendig uit wat ze daar eigenlijk gedaan had. Helaas leidde dat niet tot begrip, maar wel naar lachen.

Na het tonen van het water zagen we dat ze absoluut niet snapten wat dit nou eigenlijk moest betekenen. We konden het ook niet uitleggen dus lieten we het zien, op de computer. Na wat aarzeling kwamen de kinderen en Sherife onze kamer binnen. Ze wilden weten wie waar sliep en of we het niet ontzettend koud hadden. Waarschijnlijk slapen zij heel anders. Ik ben benieuwd!

We lieten het filmpje van de weerspiegeling in blauw water zien en ze vonden het maar eng. Spoken…!!! Daarna lieten we het filmpje zien waarbij Leonie in de lucht hangt en enkel de gordijnen wapperden. Druppels vallen van haar voeten het blauwe water in. Merwe vond dit prachtig (het is dan ook wel een erg esthetisch beeld). Toen Leonie de foto liet zien waarbij ze in lakens gewikkeld ligt, vonden ze dit ontzettend eng. ‘Mummy, mummy…..’, zeiden ze. Leonie maakt in hun ogen eng werk!

S’middags heeft Leonie wol (wat hier gebruikt wordt om een bruidsbed te maken)rood geverfd. Rood is de quilt die de vrouwen op hun bruidsbed hebben liggen. Echter…. Rode wol betekend hier heeeel iets anders. Bloed, ongesteldheid!!! Eigenlijk hoe het bruidsbed er na de huwelijksnacht uit ziet (de vrouwen zijn maagd wanneer ze trouwen). Maar toen Merwe werd gevraagd wat ze zag, zei ze "Gewoon wol met rode verf"...


S’avonds hebben we op het dakterras, met het heerlijke uitzicht over de vallei, gegeten.
de tekening opnieuw schetsen over het grid.

Het invullen van het zandtapijt
Leonie: start!Leonie: eind!


Wol vervenOp het dakterrasUitzicht, vanaf de stoelen waar wij zaten, over de vallei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten